Maaltijd plannen tips

Wanneer je gezond gaat eten betekent dit in de praktijk veel veranderingen.
Je haalt de boodschappen ergens anders, je gebruikt andere ingrediënten en recepten, en je maaltijden zien er anders uit dan wat je gewend was.
Het helpt wanneer je van te voren een weekschema maakt zodat je al precies weet wat je gaat eten die week. Aan de hand daarvan maak je de boodschappenlijst.  Drie tips om het nieuwe eten wat gemakkelijker te maken.
Kook een aantal maaltijden elke week in extra grote hoeveelheden.
Michael Pollan beschrijft in zijn boek ‘Pleidooi voor Echt Eten’  in geuren en kleuren hoe hij regelmatig in de weekenden heerlijke maaltijden aan het bereiden is voor de rest van de week.
 De maaltijden die zich hier vooral goed voor lenen zijn soepen, curry’s en stoofpotten. Gebruik voor de bouillon zelfgemaakt vlees/botten bouillon.  Een hele gebraden kip kan afhankelijk van het aantal personen ook meerdere keren genuttigd worden. Maak een grote hoeveelheid en vries een deel daarvan in, in hapklare porties.
2.   Basisboodschappen lijst.
Zorg dat je een basisboodschappen lijst maakt die je steeds kunt raadplegen elke keer wanneer je weer gaat boodschappen halen. Daar staan dingen op zoals kokosolie, olijfolie, kruiden die je regelmatig gebruikt, tomaten uit blik enz.
3.    Nieuwe recepten.

Bij een nieuwe manier van eten horen ook andere recepten. Neem 1 x per week de tijd om een aantal recepten op te zoeken die je de komende week gaat uitproberen. Kies niet meer dan 2 à 3 nieuwe recepten per keer. Teveel nieuwe recepten kan ervoor zorgen dat je snel plezier verliest in uitproberen van nieuwe dingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *