Over mij

Mijn naam is Gerdi ter Heegde en sinds 2010 werk ik in mijn gezondheidspraktijk Levend&Wel. Mijn oorspronkelijke carrière was ICT maar rond 2005 heb ik het roer omgegooid. De interesse voor gezondheid, voeding en levensstijl is ontstaan gedurende mijn reizen.

De ontmoetingen met mensen uit andere culturen deed me beseffen dat gezondheid en welzijn van mensen sterk varieert afhankelijk van waar men woont. De Okinawa bewoners in Japan zijn bijvoorbeeld bekend om hun uitzonderlijke gezondheid op hoge leeftijd. Dat heeft zowel met voeding als levensstijl te maken. In de Verenigde Staten zag ik de overdaad aan fastfood en het daaraan gekoppelde probleem op het gebied van extreem overgewicht. In Spanje zag ik dat sociale verbanden invloed hebben op het welbevinden van het individu.

Na zo’n vijf jaar werken op het gebied van orthomoleculaire geneeskunde en voedingstherapie ontstond de wens om ook op het gebied van de psyche van betekenis te kunnen zijn voor mijn klanten. De non-duale coaching en therapie opleiding bij Art of Life die ik volgde in het jaar 2016/2017 geeft mij de tools om dit te doen.

Graag vertel ik je hoe ik ertoe kwam om deze coach opleiding te volgen. Gedurende mijn leven was er met regelmaat een gevoel van zwaarte.  Zwaarte ten aanzien van leven, zingeving en doel. Het leven met deze ‘zwaarte’ voelde soms als een opgave. Al jarenlang las ik boeken over non-dualiteit en toen ik in 2015 weer enigszins vastliep besloot ik om een aantal non-duale coachingssessies te volgen. Deze sessies brachten bij mij een wezenlijke verandering teweeg. De manier waarop ik naar mijzelf keek veranderde van afwijzing naar liefdevolle acceptatie. In essentie is elk mens perfect en compleet maar dit zo ervaren is niet vanzelfsprekend.

Nu kan ik zeggen dat ik mij een gelukkig en lichtvoetig mens voel en dat juist ‘beren op de weg’ een welkome uitdaging zijn.


Relevante opleidingen/trainingen:

    • 2005 – Voetreflexelogie – Barcelona
  • 2013 – Training Gezond Sapvasten
  • 2015 – kPNI (Psycho Neuro Immunulogie) – 1 jaar
  • 2016 – 2017 Opleiding Non-duaal coachen Art of Life

Regelmatig volg ik bijscholingen en trainingen om in mijn vakgebied bij te blijven.